k06ut

k06ut

Kucharz
[Przepisów: 9]

Nektar mórz południowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zagotujemy 2 szklanki wody z cukrem i wanilia, trzymamy pod przykryciem przez 10 min.

Nektar mórz południowych

Składniki:

Nektar mórz południowych

 

  • 4 kopiaste łyżeczki suchej, dobrego gatunku herbaty lub kompozycja kilku gatunków
  • 7 łyżek cukru królewskiego
  • mała laska wanilii
  • 6 niepełnych szklanek wody
  • kostki wody z przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Nektar mórz południowych

Zagotujemy 2 szklanki wody z cukrem i wanilia, trzymamy pod przykryciem przez 10 min. Sucha cherbatę sypiemy do imbryka, zalewamy wrzatkiem, parzymy przez 5 min. Cedzimy do dzbanka, dodajemy syrop (wanilię odrzucamy!), całość mieszamy i rozlewamy do wysokich szklanek. Napój podajemy bardzo zimny, z dodatkiem kostek lodu i słomki.