wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pianka owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały deser dla całej rodzinki a najbardziej dla dzieciaków

Pianka owocowa

Składniki:

Pianka owocowa

 

  • Owoce pestkowe lub ziarnkowe 100 g
  • cukier 20 g
  • białko 30 g

 

Sposób przygotowania:

Pianka owocowa
Owoce umyć i osączyć; gruszki i jabłka obrać ( usunąć gniazda nasienne) z owoców pestkowych usunąć pestki. Z białek ubijać pianę ( w mikserze) i porcjami dodawać cukier. Na końcu dodać owoce, i rozbić. Do deseru można używać owoce świeże, mrożone lub z kompotu. Deser trzeba przygotować tuż przed podaniem. Jeżeli pianę ubija się trzepaczką, należy owoce uprzednio rozgnieść lub zetrzeć na tartce.