Sposób przygotowania:
Pianka z galaretki
Galaretkę truskawkową rozpuścić nieco w mniejszej ilości wody, jak podano w przepisie na opakowaniu.
Rozpuszczoną wystudzić i ubijać w głębokim naczyniu trzepaczką sprężynową.
Naczynie z ubijaną galaretką wstawić do innego naczynia z zimną wodą, ubijając wlewać cienkim strumieniem słodką śmietankę.
Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, przełożyć ją szybko do małych pucharków i wstawić do schłodzenia w lodówce.
Przed podaniem do każdej porcji włożyć 2-3 kruche ciasteczka.
Rozpuszczoną wystudzić i ubijać w głębokim naczyniu trzepaczką sprężynową.
Naczynie z ubijaną galaretką wstawić do innego naczynia z zimną wodą, ubijając wlewać cienkim strumieniem słodką śmietankę.
Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, przełożyć ją szybko do małych pucharków i wstawić do schłodzenia w lodówce.
Przed podaniem do każdej porcji włożyć 2-3 kruche ciasteczka.