elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pomarańczowe ptasie melczko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne, rozpływa się po prostu

Pomarańczowe ptasie melczko

Składniki:

Pomarańczowe ptasie melczko

 

  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 opakowania galaretki pomarańczowej
  • 500 ml gorącej wody
  • 6 białek

Sposób przygotowania:

Pomarańczowe ptasie melczko
Przygotować galaretkę w dwóch szklankach wody. Z białek i cukru ubić pianę. Dodać gęstniejącą galaretkę. Formę wyścielić folią. Wlać masę. Pozostawić do zastygnięcia. Po czym odwrócić do góry dnem, wyciągnąć, zdjąć folię, pokroić.