Sposób przygotowania:
sałatka z kurczaka
Pierś z kurczaka kroimy w małą kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej, smażymy kurczaka. Przyprawiamy go curry (nie za dużo), solą, pieprzem, vegetą. Jeśli z kurczaka wypłynie woda, nie wylewamy jej, gdyż zawiera w sobie cały smak i przyprawy. Usmażonego kurczaka przekładamy do miski, żeby ostygł. Sałatę pekińską siekamy (nie za mocno, stanowi ona bazę sałatki). Paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy do już zimnego kurczaka. Do miski ląduje również kukurydza. Por kroimy w zależności do upodobań (w prążki, drobno w kosteczkę itp), natkę siekamy, wszystko dodajemy do miski. Polewamy oliwą z oliwek, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku. Smacznego! PS. przepraszam za brak zdjęcia. wierzcie mi na słowo, że sałatka prezentuję się przepięknie, jest kolorowa, a przede wszystkim smaczna,