Sposób przygotowania:
Sałatka w słoiku z tuńczykiem, jajkiem i papryką
W słoiczku mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i miód – sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę układamy na dnie słoika ( 2 słoiczki po 500 ml lub 1 litrowy ), kapustę polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
Na kapuście układamy kukurydzę, na niej odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę jajko, paprykę i pokrojone w plasterki oliwki.
Tam przygotowaną sałatę zakręcamy i zabieramy ze sobą do pracy czy szkoły. Przed jedzeniem sałatkę wstrząsamy aby sos wymieszał się ze składnikami i zjadamy ze smakiem, smacznego ; )
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę układamy na dnie słoika ( 2 słoiczki po 500 ml lub 1 litrowy ), kapustę polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
Na kapuście układamy kukurydzę, na niej odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę jajko, paprykę i pokrojone w plasterki oliwki.
Tam przygotowaną sałatę zakręcamy i zabieramy ze sobą do pracy czy szkoły. Przed jedzeniem sałatkę wstrząsamy aby sos wymieszał się ze składnikami i zjadamy ze smakiem, smacznego ; )
zosiani