Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczaka w ostrym sosie
Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, kiedy jest mocno nagrzana wrzucamy kurczaka, smażymy na dużym ogniu około 1 minuty aby się pory pozamykały. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, podpiekamy aż mięsko się zarumieni. W tym czasie przegotowujemy sos: jedną łyżkę serka naturalnego delikatnego mieszamy z jedną łyżeczką meksykańskiego sosu (doskonale nadaje się także cygański lub pikantny ketchup). Gdy kurczak jest upieczony całość przekładamy do sosu, dokładnie mieszamy i zostawiamy na około 3-5 minut. Kapustę szatkujemy, paprykę i pomidora kroimy w paseczki, szczypiorek siekamy na drobno. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, przekładamy mięso wraz z sosem, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sałatki świetnie pasuje czosnkowa bagietka. Smacznego :)