Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem z zupek chińskich z tuńczykiem
Makaron z zupek połamać, by był drobniejszy i wygodniejszy w konsumpcji. Przełożyć makaron do miski i posypać go przyprawami dołączonymi do zupki i zalać gorącą, przegotowaną wodą tak, by wystawała ona nieco ponad poziom makaronu. Zalany makaron przykryć talerzykiem i odstawić na kilka minut, by makaron wchłonął wodę. W międzyczasie jak makaron wchłaniał wodę pokroić ogórki i cebulę w kostkę. Pokrojone ogórki i cebulę przełożyć do miski. Dodać do warzyw odsączonego z zalewy tuńczyka i odsączony zielony groszek. Do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać miękki makaron, który wchłonął wodę oraz dodać także ketchup i majonez. Całość zamieszać i dodać sporą dawkę tymianku i estragonu. Ponownie wszystko wymieszać doprawiając na sam koniec solą i pieprzem do smaku.