kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Smorodinówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Porzeczki przesypać cukrem, by puściły sok. Po 2 tygodniach dodać wywar z liści i alkohole.

Smorodinówka

Składniki:

Smorodinówka

 

  • porzeczki czarne 1 kg
  • cukier 1/2 kg
  • liście czarnej porzeczki młode 10 dag
  • wódka 1/2 litr
  • spirytus 1/4 litr

Sposób przygotowania:

Smorodinówka
Porzeczki przesypać cukrem, by puściły sok. Po 2 tygodniach dodać wywar z liści i alkohole. Po następnych 2 tygodniach zlać alkohol, 1 szklankę osączonych owoców ponownie zalać nalewką. Odstawić na 3 miesiące.