Sposób przygotowania:
Sorbet z pomarańczy i mango
1. Obierz mango. Miąższ wydrąż łyżeczką do melona albo pokrój na kostkę. Pestkę wyrzuć.
2. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj mango, cukier i zmiksuj.
3. Wlej masę do szklanej foremki do zapiekania, przykryj folią i wstaw do zamrażalnika.
4. Po 45 minutach wyjmij, pokrusz widelcem i wstaw na kolejne 45 minut do lodówki. I tak jeszcze 3 razy.
5. Wyjmij sorbet na 30 minut przed jedzeniem!
2. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj mango, cukier i zmiksuj.
3. Wlej masę do szklanej foremki do zapiekania, przykryj folią i wstaw do zamrażalnika.
4. Po 45 minutach wyjmij, pokrusz widelcem i wstaw na kolejne 45 minut do lodówki. I tak jeszcze 3 razy.
5. Wyjmij sorbet na 30 minut przed jedzeniem!