mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos truskawkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny, owocowy sos do ciast, tortów i deserów

Sos truskawkowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos truskawkowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Sos truskawkowy.
Truskawki przebieram, dokładnie myję, usuwam szypułki i pozostawiam do osuszenia na durszlaku. Następnie każdą truskawkę przekrawam na połowę i umieszczam w dużej misce. Zasypuję owoce cukrem i pozostawiam na kilkanaście minut, aż truskawki puszczą sok. Owoce miksuję za pomocą blendera na jednolity sos. Truskawkowym sosem polewam desery, naleśniki, lody, serniki itp. Taki sos można także przygotować z mrożonych truskawek, pamiętając aby je rozmrozić wcześniej.
Sos truskawkowy.
Truskawki przekrawam na pół i zasypuję cukrem
Sos truskawkowy.
Następnie miksuję truskawki na jednolity sos