Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Podawać do pieczonych mięs.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 kg czerwonej kapusty,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego,
  • sól i cukier do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę pozbawić wierzchnich uszkodzonych liści i głąba. Drobno poszatkować. Na 3 min zalać wrzącą wodą. Odcedzić. Wychłodzić. Dodać oliwę i kwasek cytrynowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i cukrem do smaku. Pozostawić w chłodnym miejscu na min 1 godzinę.

Tagi:

kapusta