Kapusta jest niezwykle wszechstronna i daje nam pole do popisu podczas kulinarnych wyczynów. To wszystkim znane warzywom a również mnóstwo zalet: sporo ważnych składników mineralnych i witamin z grupy B, A oraz witaminy E i K. Jest smaczna na surowo, kiszona oraz po ugotowaniu czy duszeniu.
Wśród naszych przepisów na potrawy z kapustą znajdziecie mnóstwo inspirujących pomysłów na tradycyjną kapustę z grochem lub kapustę z grzybami, których nie może zabraknąć na żadnym wigilijnym stole! Kapusta wigilijna to przecież nieodłączny element bożonarodzeniowego stołu!
W tym zbiorze pomysłów na świąteczne smakołyki znajdziecie też nieco zapomnianą już recepturę na groch z kapustą, który niegdyś był najważniejszym daniem serwowanych na wieczerze. Kapusta z dodatkiem grochu, w takim wydaniu jest lekko kwaśna, delikatna, kremowa, zwłaszcza kiedy część grochu rozpadnie się na puree, a część ma lekko wyczuwalne ziarenka.Potrawa ta znów wraca do naszych łask, sprawdźmy więc jak zrobić ją najlepiej!
Kapusta kiszona przepis to z kolei inspiracja dla miłośników wyrazistych dań, które urozmaicą nudne menu i pobudzą kubki smakowe. Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów na potrawy z kapustą i przekonajcie, że dania te nie muszą być nudne i monotematyczne!
W tym zbiorze pomysłów na świąteczne smakołyki znajdziecie też nieco zapomnianą już recepturę na groch z kapustą, który niegdyś był najważniejszym daniem serwowanych na wieczerze. Kapusta z dodatkiem grochu, w takim wydaniu jest lekko kwaśna, delikatna, kremowa, zwłaszcza kiedy część grochu rozpadnie się na puree, a część ma lekko wyczuwalne ziarenka.Potrawa ta znów wraca do naszych łask, sprawdźmy więc jak zrobić ją najlepiej!
Kapusta kiszona przepis to z kolei inspiracja dla miłośników wyrazistych dań, które urozmaicą nudne menu i pobudzą kubki smakowe. Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów na potrawy z kapustą i przekonajcie, że dania te nie muszą być nudne i monotematyczne!