Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do kapusty pekińskiej można dodać utartą marchew.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

 

  • 1 szt kapusta pekińska,
  • 1 szkl groszek konserwowy,
  • 1 szkl kukurydza w puszce,
  • 3-4 łyżki majonez kielecki,
  • 2 łyżki jogurt naturalny,
  • 1 łyżeczka przyprawa curry Prymat,
  • do smaku cukier,
  • do smaku sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w średniej wielkości kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy. Do salaterki włożyć posiekaną kapustę, oprószyć przyprawą curry, wymieszać. Następnie wsypać po jednej szklance groszku i kukurydzy, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać do mięsa i ziemniaków.