Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

syropek jagodowy:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

agody dokładnie umyć. Wrzucić wszystko do najlepiej płytszej i większej miski. Następnie wszystko to zasypać cukrem i pokropić

syropek jagodowy:)

Składniki:

syropek jagodowy:)

 

  • 2 kg jagód
  • 1 kg cukru
  • olejek rumowy

Sposób przygotowania:

syropek jagodowy:)
Jagody dokładnie umyć. Wrzucić wszystko do najlepiej płytszej i większej miski. Następnie wszystko to zasypać cukrem i pokropić olejkiem rumowym. Odstawić na 1 dzień. Następnego dnia wszystko przełożyć do słoików czyli owoce i syropek. Zagotować 10 min. Odstawić na 3 dni i gotowe do konsumpcji:) Smacznego!:)

Tagi:

jagodowy