Sposób przygotowania:
Szampan z truskawkami
1) Wstaw szampana do lodówki, żeby był bardzo chłodny.
2) Na 10 min. przed podaniem do czystych kieliszków nasyp kruszonego lodu.
3) Połowę truskawek odszypułkuj i pokruj na małe kawałki.
4) Wysyp lód z kieliszków, włóż do każdego z nich porcję truskawek, dwa listki ziół, ostrożnie zalej zimnym szampanem.
5) Udekoruj kieliszki całymi truskawkami i od razu podawaj.
2) Na 10 min. przed podaniem do czystych kieliszków nasyp kruszonego lodu.
3) Połowę truskawek odszypułkuj i pokruj na małe kawałki.
4) Wysyp lód z kieliszków, włóż do każdego z nich porcję truskawek, dwa listki ziół, ostrożnie zalej zimnym szampanem.
5) Udekoruj kieliszki całymi truskawkami i od razu podawaj.