Sposób przygotowania:
Tęczowy deser 3
Rozpuścić galaretkę żółtą, rozlać do pucharków, ostudzić galaretkę i wówczas wstawić do lodówki, po około godzinie rozpuścić galaretkę czerwoną, ostudzić ją i wylać na żółtą, wstawić do lodówki w celu stężenia, rozpuścić galaretkę zieloną po upływie około godziny i wylać ostudzoną na galaretki, to samo zrobić z pomarańczową i niebieską za każdym razem wstawiając ostudzone galaretki do lodówki w celu stężenia do jednej żółtej ostudzonej dodać jogurt naturalny aby było kolor biały i wylać na ostudzone tężejące galaretki, wstawić do lodówki dzięki temu pucharki z galaretkami będą tęczowe- kolorowe i bajeczne, schłodzić i odczekać do zupełnego stężenia galaretek, na wierzch wyłożyć letnie owoce, truskawki, poziomki, jagody i serwować deser.