Sposób przygotowania:
Truskawkowe marzenie
Truskawki umyj i obierz z szypułek.
Połowę truskawek zmiksuj ze śmietaną oraz 2 łyżkami cukru na gładką masę w blenderze.
Drugą połowę truskawek przekrój na połówki.
W 150 ml mleka rozmieszaj budyń waniliowy z 2 łyżkami cukru. W garnku zagotuj 450 ml mleka, dodaj budyń i jeszcze chwilę gotuj. Garnek zestaw z ognia do przestudzenia.
Do pucharków włóż połówki truskawek, zalej je budyniem, dodaj gałkę lodów i całość polej koktajlem śmietanowo-truskawkowym.
Połowę truskawek zmiksuj ze śmietaną oraz 2 łyżkami cukru na gładką masę w blenderze.
Drugą połowę truskawek przekrój na połówki.
W 150 ml mleka rozmieszaj budyń waniliowy z 2 łyżkami cukru. W garnku zagotuj 450 ml mleka, dodaj budyń i jeszcze chwilę gotuj. Garnek zestaw z ognia do przestudzenia.
Do pucharków włóż połówki truskawek, zalej je budyniem, dodaj gałkę lodów i całość polej koktajlem śmietanowo-truskawkowym.
misia53