BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1385]

Twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam pyszny twarożek śmietankowy z dodatkiem rzodkiewki, cebulki zielonej, natki pietruszki smakuje wyśmienicie. W sam raz do świeżej bułeczki na pyszne śniadanko.

Twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną

Składniki:

Twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną

 

  • Twarożek śmietankowy 250 g,
  • rzodkiewka 1/2 pęczka,
  • cebulka zielona 1/2 pęczka,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka,
  • sól,pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną
Twarożek śmietankowy wyłożyć do wiekszej miseczki, dodać umytą, wysuszoną, startą na tarce ( grube oczka ) rzodkiewkę, pokrojoną drobno zieloną cebulkę oraz pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić pieprzem i solą w razie potrzeby.

Twarożek przełożyć do szklanej salaterki ozdobić rzodkiewką.

Podawać do świeżego pieczywa na pyszne śniadanie.