Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Waflowy mazur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybko i smacznie dla nie mających czasu

Waflowy mazur

Składniki:

Waflowy mazur

 

  • 2 wafle prostokątne, kwadratowe lub okrągłe
  • 3-4 jaja świeże
  • po 15 dag mąki i cukru
  • po 5 dag różnych bakalii im więcej tym lepiej

Sposób przygotowania:

Waflowy mazur
Wafle układamy na blasze na której będziemy zapiekać. Wszystkie bakalie posiekać. Jajka rozbijamy, białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem następnie wymieszać z mąką i bakaliami oraz pianą, wylać na wafla na blasze, część zostawiamy aby polać wierzch tak samo pozostawiamy trochę bakali do dekoracji. Przykrywamy drugim waflem polewamy masą posypujemy bakaliami. Zapiekamy w piekarniku w 100 stopniach na rumiano.

Tagi:

bakalie