Patii

Patii

Kucharz
[Przepisów: 2]

Włoszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasuje na babskie wieczory.

Włoszka

Składniki:

Włoszka

 

  • 4 żółtka
  • 15 dag cukru
  • 12 łyżek białego wytrawnego wina
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • kilka małych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Włoszka
Żółtka i cukier ucierać aż masa stanie się biała. Dodać skórkę cytrynowa i wymieszać. Naczynie ustawić na garnku z gotującą się wodą i miksować dalej , dodając po łyżce wina. Ucierając do chwili gdy krem będzie gęsty. Deser można podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Przed podaniem przełożyć go do pucharków i przybrać małymi biszkoptami.

Tagi:

biszkopt