gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Wrapy z szynką i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki tortilli pełnoziarniste z serkiem paprykowym, papryką, kapustą pekińską i szynką drobiową. Przekąska na jeden kęs.

Wrapy z szynką i warzywami

Składniki:

Wrapy z szynką i warzywami

 

  • 1 opakowanie wraps tortilla pełnoziarnista (4 sztuki),
  • 4 liście kapusty pekińskiej,
  • około 12 plastrów szynki drobiowej,
  • pół czerwonej papryki,
  • Serek śmietankowy paprykowy.

Sposób przygotowania:

Wrapy z szynką i warzywami
Placki tortilli rozkładamy na stole i każdy placek smarujemy serkiem paprykowym.

Liście kapusty pekińskiej myjemy suszymy i wykładamy na placki. Następnie wykładamy szynkę.

Paprykę kroimy w plasterki. Wykładamy na szynkę. Zwijamy dość ścisło w rulon i owijamy w folię aluminiową.

Wkładamy do lodówki na około 20-30 minut. Następnie kroimy na mniejsze części. Smacznego ;)