kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Wypełnione lekko pikantną rukolą, wyrazistą szynką parmeńską i chrupiącymi orzechami są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

Składniki:

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

podstawowe

  • 4 duże placki tortilla
  • rukola
  • 100g szynki parmeńskiej
  • serek kanapkowy śmietankowy
  • szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • pół szklanki prażonej cebulki

Sposób przygotowania:

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.

Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą.

Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.   

Tagi:

przystawka