Sposób przygotowania:
Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.
Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą.
Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.
Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą.
Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
SylaUla
lukrowanepierniczki
mocsłodkości