Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 842]

Wrapy z szynką i warzywami na karnawałowy stół

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska, którą można zaserwować jako przystawkę na karnawałowy stół, lub też zabrać np. do pracy na drugie śniadanie.

Wrapy z szynką i warzywami na karnawałowy stół

Składniki:

Wrapy z szynką i warzywami na karnawałowy stół

 

Sposób przygotowania:

Wrapy z szynką i warzywami na karnawałowy stół
1. Robimy sos czoskowy: majonez (3 łyżki) mieszamy z drobno posiekanym ząbkiem czosku.

2. Placki tortilli smarujemy sosem czosnkowym.

3. Na tortille wykładamy liście sałaty, plastry sera żółtego, plastry szynki i pokrojne lubione warzywa (np. pomidor, ogórek, kawałki papryki)

4. Tortille zwijamy, kroimy na mniejsze kawałki, obwiązujemy szczypiorkiem. Smacznego!