reniferek

reniferek

Kucharz
[Przepisów: 6]

Babeczki z czekolady

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonała czekoladowa podstawa do deserów, lodów, musów...

Babeczki z czekolady

Składniki:

Babeczki z czekolady

 

  • Polewa czekoladowa (mleczna, gorzka, biała)
  • Na zrobienie jednej babeczki potrzeba ok. 20 - 25 g polewy czekoladowej
  • Papilotki do mufinek

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z czekolady
Polewę rozpuścić i nakładać do papilotek stopniowo uważając aby była zakryta powierzchnia karbowana. Pozostawić do zastygnięcia (można włożyć do lodówki). Po całkowitym zastygnięciu usunąć (zerwać papier). Używać jako podstawa do deserów, lodów, musów owocowych.
SMACZNEGO!

Tagi:

babeczki