kasik_sz

kasik_sz

Kucharz
[Przepisów: 30]

Bezy z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

to jest dopiero słodka pyszność no i ma mnóstwo kalorii :-)

Bezy z bitą śmietaną

Składniki:

Bezy z bitą śmietaną

 

  • 3 białka
  • 250 g cukru pudru

 

  • 2 śmietany 36% - najlepsza Piątnica
  • 2 łyżeczki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Bezy z bitą śmietaną
Białka ubić na sztywną pianę , po kilku minutach miksowania zacząć partiami dodawać cukier puder. Ubijać do momentu aż piana nie będzie odchodzić od miski i będzie błyszcząca. Nagrzać piekarnik do 130 stopni. Ułożyć bezy łyżką na papierze do pieczenia i piec ok. 50 min. Po upieczeniu wystudzić. Śmietanę ubić z dwoma łyżeczkami cukru pudru na sztywno. Przełożyć nią bezy i skleić. Smacznego :-)

Tagi:

bezy