emaila

emaila

Kucharz
[Przepisów: 10]

Biała czekolada na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kremowy raj dla podniebienia:-)

Biała czekolada na gorąco

Składniki:

Biała czekolada na gorąco

 

  • 1,5 tabliczki białej czekolady
  • 0,6 litra mleka
  • szczypta cukru waniliowego (opcjonalnie)
  • kilka kostek gorzkiej czekolady (3-5)

 

 

Sposób przygotowania:

Biała czekolada na gorąco
Białą czekoladę kruszymy i wrzucamy do gorącego mleka- gotujemy kilka minut ciągle mieszając, aż płyn zgęstnieje. Możemy ewentualnie dodać odrobinę cukru waniliowego. Gorzką czekoladę rozdrabniamy nożem na wiórki i wsypujemy na spód szklanki. Zalewamy gorącą białą czekoladą. Smacznego:)