szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

biszkopt z kremem kasztanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

biszkopt z kremem kasztanowym i czekoladową polewą

biszkopt z kremem kasztanowym

Składniki:

biszkopt z kremem kasztanowym

 

  • 1 okrągły biszkopt
  • puszka kremu kasztanowego
  • szklanka krem owki
  • 2 łyzki likieru Grand Marnier
  • 100 gram gorzkiej czekolady
  • 50 gram masła
  • kasztany kandyzowane

 

 

Sposób przygotowania:

biszkopt z kremem kasztanowym
Likier wymieszać z niewielka ilośćią wody.Biszkopt przekroic na 2 części i nasączyc go likierem.Kremówkę ubić na krem ,dodać do kremu kasztanowego i wymieszać ostrożnie.Utworzonym kremem posmarować jedną z połówek biszkoptu, przykryc drugim krązkiem.Odstawić na ok 2 godziny do lodówki.Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej.Gdy bedzie letnia, powoli kawałki masła, jednoczesnie ucierając.Utworzoną polewą czekoladową polac ciasto i udekorować cąłość kandyzowanymi kasztanami.