marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bita śmietana z bakaliami i winem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wlać płynną kremówkę do średniej misy,dodać żel-fixu i ubijać,aż do skutku.Wstawić do lodówki,aby zgęstniała.Po wyjęciu dodać wina i bakalii

Bita śmietana z bakaliami i winem.

Składniki:

Bita śmietana z bakaliami i winem.

 

  • 1 torebka płynnej kremówki,
  • żel-fix do kremówki,
  • 1/4 szklanki białego wina deserowego,
  • garstka różnych bakalii.

Sposób przygotowania:

Bita śmietana z bakaliami i winem.
Wlać z woreczka kremówkę do dużej misy lub garnka i ubijać z żel-
-fixem do oporu.Wstawić do lodówki,aby zgęstniała dobrze.Po wyj-
-ęciu,dodać do naczynia z bitą śmietaną trochę białego wina,wymi-
-eszać(nie wiem,czy wino dodawać teraz,czy wcześniej podczas ubijania),przełożyć do pucharków i obsypać po równo bakaliami
każdy deser.

Tagi:

bakalie