Sposób przygotowania:
Bomba truskawkowa
Serek mieszam z musem truskawkowym. Galaretki rozpuszczam w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Zostawiam do schłodzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam, dodaje do masy truskawkowo-serkowej, mieszam. Dodaje lekko tężejące galaretki, miksuje.
Masę wylewam do okrągłej miski, na wierzch układam biszkopciki. Wstawiam na kilka godzin do lodówki do stężenia. Aby wyjąć deser, wkładam miskę na chwilkę do gorącej wody, po czym odwracam i przekładam na duży płaski talerz. Deser dekoruje truskawkami i bitą śmietaną według własnego pomysłu.
Masę wylewam do okrągłej miski, na wierzch układam biszkopciki. Wstawiam na kilka godzin do lodówki do stężenia. Aby wyjąć deser, wkładam miskę na chwilkę do gorącej wody, po czym odwracam i przekładam na duży płaski talerz. Deser dekoruje truskawkami i bitą śmietaną według własnego pomysłu.