Sposób przygotowania:
Brzoskwinie nadziewane zapiekane w winie
-Owoce umyć, osuszyć.
-Przekroić na pół, usunąć pestki i wydrążyć nieco miąższu.
-Uzyskany miąższ umieścić w misce miksera, dodać pokruszone herbatniki, czekoladę , łyżkę cukru, 2-3 łyżki wina
-Całość zmiksować.
-Dodać migdały.
-Z masy herbatnikowej uformować kuleczki.
-Połówki brzoskwiń ułożyć obok siebie w niewielkim żaroodpornym naczyniu.
-Każdy otwór po pestce wypełnić kuleczką heratnikową.
-Owoce podlać winem /na wysokość ok. 1 cm/, a wierzch posypać pozostałym cukrem.
-Piec ok.45 minut w temp.170 st.C.
-W czasie pieczenia owoce można polewać wytworzonym sosem winnym.
-Podawać na ciepło lub na zimno z jogurtem.
-Przekroić na pół, usunąć pestki i wydrążyć nieco miąższu.
-Uzyskany miąższ umieścić w misce miksera, dodać pokruszone herbatniki, czekoladę , łyżkę cukru, 2-3 łyżki wina
-Całość zmiksować.
-Dodać migdały.
-Z masy herbatnikowej uformować kuleczki.
-Połówki brzoskwiń ułożyć obok siebie w niewielkim żaroodpornym naczyniu.
-Każdy otwór po pestce wypełnić kuleczką heratnikową.
-Owoce podlać winem /na wysokość ok. 1 cm/, a wierzch posypać pozostałym cukrem.
-Piec ok.45 minut w temp.170 st.C.
-W czasie pieczenia owoce można polewać wytworzonym sosem winnym.
-Podawać na ciepło lub na zimno z jogurtem.
kołczu
monikaT83
Wiech