Sposób przygotowania:
brzoskwinie w galaretce z bitą śmietaną
Wlewamy cały czajnik wody i gotujemy .
Do dwóch osobnych miseczek wsypujemy galaretki.
Zalewamy wrzącą wodą i mieszamy. Mieszamy bardzo dokładnie by cała się rozpuściła.
Do jednej galaretki dodajemy serek homogenizowany i dokładnie mieszamy go z galaretką . Na sam spód dodajemy połówkę brzoskwini zalewamy go niebieską galaretką . Wstawiamy do lodówki by zastygła. Po zastygnięciu wyjmujemy deser z lodówki i zalewamy następną galaretkę - wymieszaną z serkiem homogenizowanym. Mniej więcej na 3/4 szklanki/pucharka .
Wstawiamy ponownie do lodówki w celu zastygnięcia galaretki.
W między czasie ubijamy sniezki według przepisu na opakowaniu.
Jak galaretki dobrze zastygnął już wykładamy bitą smietanę.
Możemy potrzeć na to czarną czekoladę.
Smacznego
Do dwóch osobnych miseczek wsypujemy galaretki.
Zalewamy wrzącą wodą i mieszamy. Mieszamy bardzo dokładnie by cała się rozpuściła.
Do jednej galaretki dodajemy serek homogenizowany i dokładnie mieszamy go z galaretką . Na sam spód dodajemy połówkę brzoskwini zalewamy go niebieską galaretką . Wstawiamy do lodówki by zastygła. Po zastygnięciu wyjmujemy deser z lodówki i zalewamy następną galaretkę - wymieszaną z serkiem homogenizowanym. Mniej więcej na 3/4 szklanki/pucharka .
Wstawiamy ponownie do lodówki w celu zastygnięcia galaretki.
W między czasie ubijamy sniezki według przepisu na opakowaniu.
Jak galaretki dobrze zastygnął już wykładamy bitą smietanę.
Możemy potrzeć na to czarną czekoladę.
Smacznego