nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Budyń kawowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nie mogłam znaleźć kawowego budyniu w sklepie, zatem postanowiłam go przygotować szybkim sposobem, polecam osobom lubującym się w kawie.

Budyń kawowy. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Budyń kawowy.

 

  • 500 ml mleka 2% tłuszczu
  • 3,5 łyżki białego cukru
  • 1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania:

Budyń kawowy.
Z całości mleka odlać około 100 ml, a resztę mleka przelać do garnka i nastawić do gotowania. Do odlanego mleka dosypać kawę i cukier oraz przesypać zawartość opakowania z budyniowym proszkiem, a następnie wszystkie owe składniki dokładnie rozmieszać, aby nie było grudek. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować i unosić się ku górze wlać do niego rozmieszany, osłodzony budyniowo - kawowy płyn. Po dolaniu do gotującego się mleka owego dodatku sekundkę jeszcze pogotować budyń na małym ogniu, aż zgęstnieje. Przelać gotowy budyń kawowy do miseczek i zjadać na ciepło lub po wystygnięciu w zależności jak kto woli.
Budyń kawowy.
Proszek budyniowy,cukier i kawa rozpuszczalna rozmieszane w odlanym mleku.
Budyń kawowy.
Osłodzony budyniowo-kawowy płyn do dolaniu go do gotującego się w garnku mleka.

Tagi:

kawa