Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Burger z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i sycący burger z piersią kurczaka.

Burger z piersi kurczaka

Składniki:

Burger z piersi kurczaka

 

  • na jedną porcję:
  • kotlet z piersi kurczaka
  • duża bułka bułka
  • majonez
  • 1/2 liścia kapusty pekińśkiej

 

 

Sposób przygotowania:

Burger z piersi kurczaka
Z piersi kurczaka wykroić duży kotlet, oprószyć obficie solą i pieprzem, obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na patelni. Bułkę rozkroić, jedną połówkę posmarować koncentratem pomidorowym. Na bułce ułożyć posiekaną kapustę ułożyć kotlet. Całość posmarować majonezem i przykryć górną częścią bułki.