Sposób przygotowania:
Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowymWykonanie:
Do misy wsypujemy mąkę pszenną i krupczatkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier. Wbijamy jaja, dodajemy mleko i sok z cytryny oraz miękką margarynę. Miksujemy składniki. Formę sylikonową smarujemy margaryną i obsypujemy mąka krupczatką, przekładamy ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Ostudzoną babkę polewamy białą polewą i obsypujemy żółtymi gwiazdkami i czekoladowymi kuleczkami na przemian.
![Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczka-wielkanocna-o-smaku-cytrynowym-399552.jpg)
![Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczka-wielkanocna-o-smaku-cytrynowym-399553.jpg)
![Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczka-wielkanocna-o-smaku-cytrynowym-399554.jpg)
![Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczka-wielkanocna-o-smaku-cytrynowym-399555.jpg)
![Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym Babeczka Wielkanocna o smaku cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babeczka-wielkanocna-o-smaku-cytrynowym-399556.jpg)
skuter5
Czekoladka 2