Sposób przygotowania:
Mazurki Wielkanocne miniCiasto:
Do misy wsypujemy mąkę pszenną ( przesiana), dodajemy cukier, margarynę i żółtko ze śmietaną. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy. Wycinamy szklanką koła. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasze mini mazurki. Pieczemy w temp 170 stopni koło 15 minut ( każdy piekarnik inaczej piecze więc sprawdzajcie najlepiej). Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masa orzechową i lukrem, dodajemy dmuchane kuleczki w czekoladzie ememesy i co tam macie.
Lukier:
W młynku mielimy 3 łyżki niebieskiej galaretki i 3 łyżki cukru. Zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy i powstaje lukier niebieski. To samo robimy z galaretką czerwona i zieloną.
![Mazurki Wielkanocne mini Mazurki Wielkanocne mini](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurki-wielkanocne-mini-399906.jpg)
![Mazurki Wielkanocne mini Mazurki Wielkanocne mini](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurki-wielkanocne-mini-399907.jpg)
![Mazurki Wielkanocne mini Mazurki Wielkanocne mini](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurki-wielkanocne-mini-399908.jpg)
![Mazurki Wielkanocne mini Mazurki Wielkanocne mini](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurki-wielkanocne-mini-399909.jpg)