Sposób przygotowania:
Carpaccio z gruszek i jabłek
1. Owoce dokładnie myjemy i wraz ze skórką kroimy w cienkie plastry,
2. Układamy na talerzyku tworząc własną kompozycję.
3. Rodzynki parzymy, zalewając je na kilka minut wrzątkiem.
4. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką.
5. Rodzynki odsączamy, posypujemy nimi ułożone na talerzykach owoce.
6. Płynną czekoladę lejemy łyżeczką na całość, tworząc wzorki.
2. Układamy na talerzyku tworząc własną kompozycję.
3. Rodzynki parzymy, zalewając je na kilka minut wrzątkiem.
4. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką.
5. Rodzynki odsączamy, posypujemy nimi ułożone na talerzykach owoce.
6. Płynną czekoladę lejemy łyżeczką na całość, tworząc wzorki.