bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Cebulki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość.

Cebulki marynowane

Składniki:

Cebulki marynowane

 

  • 1,5-2 kilogramy małej cebulki

 

  • Zalewa:

 

  • 4 szklanki wody

 

  • 1 szklanka octu

 

  • 0,5 szklanki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Cebulki marynowane
Małe cebulki obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku, zagotowujemy, dodajemy obrane cebulki. Gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty od momentu zagotowania.

Cebulki wyjmujemy za pomocą sitka, przekładamy do słoików, zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.