BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Buraczki z papryką i cebulką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Buraczki są doskonałym dodatkiem do obiadu. Z tej porcji wychodzi około 18 słoiczków. Można je przygotować nawet zimą. Serdecznie polecam.

Buraczki z papryką i cebulką

Składniki:

Buraczki z papryką i cebulką

zalewa

  • po 2 szklanki octu, cukru i oleju
  • 2 czubate łyżki soli
  • łyżka pieprzu

warzywa

Sposób przygotowania:

Buraczki z papryką i cebulką
Buraki gotuję do miękkości. Kiedy ostygną obieram je i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulęi paprykę kroję w drobną kosteczkę. W garnku podgrzewam ocet, olej, cukier, sól i pieprz.

Kiedy się zagotują dodaję cebulę oraz paprykę i gotuję 10-15 minut. Po tym czasie dodaję starte buraczki i ponownie zagotowuję.

Sałatkę przekładam do słoików, zamykam i odstawiam do góry dnem.