paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

cud czerwono czarny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny deser dla łakomczuchów łączy to co jest ikonom deserów czekoladę z truskawkami

cud czerwono czarny

Składniki:

cud czerwono czarny

 

  • 40 dag truskawek
  • 250 ml śmietany 30%
  • opakowanie budyniu o smaku czekoladowym(składniki potrzebne do jego ugotowania według instrukcji z opakowania)
  • 5 łyżek cukru
  • 6 długich szklanek
  • kilka listków mięty

 

Sposób przygotowania:

cud czerwono czarny
Budyń gotujemy jak jest to napisane na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia. Staramy się żeby zastygł bez kożucha. Umyte truskawki oczywiście bez szypułek miksujemy z połową cukru. Podobnie robimy z śmietaną, ją również ubijamy z drugą połową cukru. Obie powstałe masy za pomocą łyżki delikatnie łączymy ze sobą. Gdy budyń przestygnie jego też miksujemy ale osobno. Mięte siekamy. Na spód każdej szklanki kładziemy odrobinę mięty, następnie kolejno budyń z masą truskawkową.