dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Czekolada na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna gorąca czekolada na chłodne zimowe wieczory

Czekolada na gorąco

Składniki:

Czekolada na gorąco

 

  • 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej wegańskiej
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 50 ml mleka sojowego
  • 200 ml wody
  • 1 łyżeczka kakao

Sposób przygotowania:

Czekolada na gorąco
Tabliczkę czekolady połamac na kawałki i posiekać nożem. Posiekaną czekoladę przełożyc do rondelka. Do rondelka wsypac również łyżeczke kakao. Dodać cukier trzcinowy (ilość wg uznania). Wlac wodę do rondelka. Wlac również mleko sojowe. Zacząć podgrzewać cały czas mieszając aż do momentu kiedy czekolada sie rozpuści. Ostrożnie przelać do kubka. Smacznego.