blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Czekoladowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Czekoladowe bezy

Składniki:

Czekoladowe bezy

 

  • 4 sztuki białka,
  • 20 dag cukier puder,
  • 7,5 dag mąka,
  • 12,5 dag czekolada,
  • 2 dag cukier waniliowy,
  • 1/2 łyżeczki cynamon

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe bezy
Ubić białka na pianę, a gdy będzie sztywna, stopniowo dodawać cukier puder, startą czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Łyżeczką nakładać małe porcje ciasta, zachowując spore odstępy. Piec 18 minut w temperaturze 160C.

Tagi:

czekolada bezy