bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Czekoladowe fondue

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czekoladowa przekąska - fondue.

Czekoladowe fondue

Składniki:

Czekoladowe fondue

 

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/3 szkl śmietanki kremówki
  • owoce; truskawki, ananas, gruszki, jabłka i pianki jojo

Sposób przygotowania:

Czekoladowe fondue
Czekoladę połamać na kawałki. Do naczynia do fondue włożyć czekoladę, wlać śmietankę podgrzewać na małym ogniu (lub na parze), aż czekolada się stopi. Wymieszac. Przygotowac owoce. Umyc i pokroic na kawałki.
Garnek do fonude umieścić na podgrzewaczu. Na szpikulce nadziewać owoce, pianki i moczyć w gorącej czekoladzie. Dzieciaki pochłoneły wszystko w ciągu doslownie 3 minut.