aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Czekoladowe malibu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne czekoladowe malibu.....

Czekoladowe malibu

Składniki:

Czekoladowe malibu

 

  • 250 ml spirytusu,
  • 100 ml wódki,
  • 200 g wiórek kokosowych,
  • 1 mleko skondensowane słodzone,
  • 1 mleko skondensowane niesłodzone,
  • 3 łyżki kakao.

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe malibu
PRZYGOTOWANIE: Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy na 5 dni do lodówki. Co drugi dzień możemy przemieszać. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. N koniec dodajemy przesiane kakao i mieszamy. Malibu przelewamy do karafki.