Sposób przygotowania:
Czerwona herbatka – Rooibos :
Wyparzyć czajniczek wrzątkiem .Wsypać herbatę .Postawić na podgrzewaczu na 2 minuty . Skropić wrzątkiem ( 2-3 łyżki ) i ponownie ogrzewać 2 minuty . Zalać 3 filiżankami wrzątku i pozostawić na podgrzewaczu na 6 minut . Dodać miód . Zamieszać . Rozlewać do filiżanek bezpośrednio po zaparzeniu .
Herbata Rooibos to listki południowo afrykańskiego krzewu . Bardzo zdrowa a przy tym bardzo smaczna . Doskonale uzupełnia ją dodatek odrobiny miodu .
Herbata Rooibos to listki południowo afrykańskiego krzewu . Bardzo zdrowa a przy tym bardzo smaczna . Doskonale uzupełnia ją dodatek odrobiny miodu .
bernika
Babciagramolka
Dziękuję - ale niestety serwis nie mój tylko córy. Zdjęcie robiłam jak byłam u wnuków a dopiero teraz zebrałam się spisać przepis . Wnuki bardzo lubią ta herbatę - a że zdrowa to lepiej by pili tą niż czarną .
Dla nich zięć kupuje w saszetkach bo to łatwej zaparzyć .A ja wolę sypaną .
Sarenka
asia77
Henia
montajka
kinga