Sposób przygotowania:
Deser biało-czerwony
Bitą śmietanę łączę ze śmietan-fixem, ubijam aż się połączą składniki. Nakładam masę śmietanową do pucharków do 3/4 wysokości.
Truskawki myje, usuwam szypułki, przekładam do rondla i duszę z cukrem, aż do zagotowania, mieszam co jakiś czas, aby masa nie przywarła do dna garnuszka. Zostawiam do ostudzenia.
Ostudzoną masę truskawkową wykładam na stężoną masę śmietanową do pucharków. Od razu podaję.
Truskawki myje, usuwam szypułki, przekładam do rondla i duszę z cukrem, aż do zagotowania, mieszam co jakiś czas, aby masa nie przywarła do dna garnuszka. Zostawiam do ostudzenia.
Ostudzoną masę truskawkową wykładam na stężoną masę śmietanową do pucharków. Od razu podaję.