commeta

commeta

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Deser biszkoptowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje mocno schłodzone.

Deser biszkoptowy

Składniki:

Deser biszkoptowy

 

  • > opakowanie biszkoptów domowych
  • > owoce (wg uznania)
  • > 4 opakowania galaretki (o ulubionym smaku)
  • > 500 ml śmietany kremówki
  • > ok. 5 czubatych łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania:

Deser biszkoptowy
Przygotowanie: Tortownicę wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć owoce. Przygotować masę: rozpuścić 3 opakowania galaretki w ok. 700 ml wody, zostawić do wystudzenia. W tym czasie ubić 500 ml śmietany kremówki z 5 łyżkami cukru pudru, dodać wystudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wylać na przygotowaną tortownicę. Gdy masa nieco zgęstnieje, wyłożyć na nią owoce. Na koniec ugotować galaretkę w szklance (250 ml) wody, wylać na owoce, gdy zacznie tężeć. Tak przygotowany deser wstawić do lodówki, na minimum 3h. Najlepiej smakuje na drugi dzień