Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Deser budyniowo-truskawkowy Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki i smaczny deserek budyniowo – truskawkowy

Deser budyniowo-truskawkowy Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser budyniowo-truskawkowy Konczi

 

  • 400g mrożonych truskawek (mogą być także świeże)
  • 1 śmietankowy budyń
  • 2 szklanki mleka
  • Cukier waniliowy
  • 4 łyżeczki cukru trzcinowego
  • Posypka czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Deser budyniowo-truskawkowy Konczi
Truskawki przesypujemy do miseczki i posypujemy cukrem waniliowym oraz dwiema łyżeczkami cukru trzcinowego, następnie przesypujemy do blendera i rozdrabniamy na mus. W tym czasie gotujemy budyń wg przepisu dodając dwie łyżeczki cukru (można dodać więcej jeżeli lubi słodki budyń). Do zimnych pucharków przekładamy budyń, a następnie mus truskawkowy. Całość posypujemy czekoladową posypką. Smacznego
Deser budyniowo-truskawkowy Konczi
Truskawki przesypujemy do miseczki i posypujemy cukrem
Deser budyniowo-truskawkowy Konczi
Calość przekłądamy do blendera (wraz z sokiem) i robimy mus
Deser budyniowo-truskawkowy Konczi
Następnie gotujemy budyń śmietankowy bądź waniliowy
Deser budyniowo-truskawkowy Konczi
Do zimnych pucharków przekładamy budyń i polewamy musem