marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser budyniowy z chocotellą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Budynie ugotować wg.przepisu na opakowaniu,ciągle mieszając, zestawić,wystudzić.Likier odmierzyć,wlać na dno pucharków,zalać budyniem.Podać.

Deser budyniowy z chocotellą.

Składniki:

Deser budyniowy z chocotellą.

 

  • 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego,
  • 1/2 l.mleka"Łaciate"lub trochę więcej,
  • po 100 ml.likieru "Chocotelli"czekoladowo-orzechowego,
  • ewentualnie bita śmietana do dekoracji lub kruche ciasteczka czy
  • beziki.

Sposób przygotowania:

Deser budyniowy z chocotellą.
Budynie przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu,tj.wlać mleko do
średniego garnuszka,wsypać proszek budyniowy i zamieszać.Mie-
-szać na wolnym ogniu z 5 min.Zestawić na bok naczynie i wystudzić
a następnie odmierzyć likier miarką po 100 ml.na 2 porcje i wlać
na dno każdego pucharka,ana to wlać przestudzoną masę budyniową i schłodzić w lodówce.Można także ubić dodatkowo
kremówkę lub też dekorować deser drobnymi ciasteczkami lub mini
bezami.

Tagi:

ciasteczka