cherub

cherub

Kuchcik
[Przepisów: 8]

Deser bułgarski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paprykę, 1/4 cebuli i 1/2 pęczku szczypiorku drobno pokroić i wrzucić do miski. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Zalać jogurtem naturalnym.

Deser bułgarski

Składniki:

Deser bułgarski

 

  • 1 zielona papryka
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 1/4 cebuli
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Deser bułgarski
Z papryki usuwamy pestki. Pokroić drobno paprykę i wrzucić do miski. Obrać cebulę. 1/4 cebuli drobno pokroić i wrzucić do miski. Posiekać drobno 1/2 pęczku szczypiorku i wrzucić do miski. Do miski wrzucić całe opakowanie dużego jogurtu naturalnego. Wszystko posypać szczyptą soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut i można zjeść ! Deser można używać jako : deser, przystawkę lub jako sos do ziemniaków i mięsa.